Bliv Frivillig

  

 

 

 

 

 

 

Kirkens Korshær bygger på frivillighed

Kirkens Korshær startede i Aarhus i 1918 og har, hver dag lige siden, været drevet af et stort frivilligt engagement. De mange frivillige arbejder for at skabe en bedre hverdag for samfundets udsatte. 

Frivillige varetager mange forskellige opgaver - fx har vi frivillige køkkenfolk, genbrugsekspedienter, eventdesignere og varmestuemedarbejder, bare for at nævne nogle muligheder. Herunder kan du få et overblik over de forskellige afdelinger, hvor der er mulighed for frivilligjobs.

Frivillig i varmestuerne

Døgnet rundt sørger et team af engagerede frivillige og ansatte for, at mennesker der ikke har et hjem eller et trygt sted at være kan komme i varmestuen. I Kirkens Korshærs varmestuer møder vi ensomme, psykisk syge, misbrugere og andre af samfundets udsatte.

Vi hygger, spiller spil og frem for alt, så taler vi sammen – sommetider om vind og vejr, andre gange om livets store spørgsmål.

I Kirkens Korshær ønsker vi at give nærvær, varme og omsorg til alle mennesker uanset baggrund. Til at gøre det, har vi brug for frivillige.

I Aarhus har vi to varmestuer hvor du kan blive frivillig. Læs mere om dem, og find ud af om Døgnvarmestuen eller Naapiffik er det idéelle valg for dig

Bliv frivillig i en genbrugsbutik

Har du lyst til at være med til at gøre en forskel for udsatte medmennesker, samtidig med at du er en del af et fællesskab i en genbrugsbutik? Så er det måske lige noget for dig at være frivillig medarbejder i en af Kirkens Korshærs genbrugsbutikker. Det er en fordel, hvis du har erfaring med kundebetjening, men det er ingen betingelse. Kirkens Korshær tilbyder forskellige medarbejderkurser, som du er meget velkommen til at deltage i, hvis du har lyst. Kurserne udbydes af de lokale genbrugskonsulenter.

Dine opgaver som ekspedient er:
  • At du er smilende og imødekommende over for vores kunder.
  • At du modtager genbrugsting. Varerne prissættes og udstilles i butikken.
  • At du kan tage en halvdagsvagt (3 - 4 timer) om ugen. Du er også velkommen til at tage flere vagter.
  • At du som ekspedient også kan være med i de forskellige butiksudvalg.
Som frivillig kan du forvente:
  • At være en del af et fællesskab, hvor respekt, dialog og forståelse er i fokus.
  • At du selv er med til at bestemme hvilke vagter, der passer bedst i din kalender.
  • At du modtager indbydelser til vores årsmøde.
  • At du får gratis kaffe og te.

Frivillig i Ungeprojektet

Vil du gerne være støtteperson for socialt udsatte unge mellem 25 – 30 år? Har du lyst til at bruge din person til at støtte og hjælpe unge til at få en meningsfuld hverdag, fællesskab og tro for fremtiden?

Dine opgaver kan være meget forskellige, og foregår hovedsageligt i systuen eller træværkstedet.

Frivillig i systuen Nål&Tråd 

Vi er en systue med plads til mennesker i alle livssituationer. Vi søger altid frivillige i alle aldre som har lyst til at være med. Vigtigst af alt er, at du har lyst til at arbejde med på vores vision om, at systuen er et godt sted at være.

Vi mødes hverdage fra 9.00 – 15.30 for at sy og producere ReDesign

Frivillig i Værkstedet

Har du praktisk håndelag og har du lyst til at være med til at skabe en god stemning og et godt fællesskab sammen med det faste personale og andre frivillige, samt støtte og hjælpe de unge og voksne deltagere i produktionen af ReDesign i værkstedet og drivhuset.

Frivillig i den daglige drift

Kirkens Korshær Aarhus holder til i Nørre Alle 25. Her har vi administration, køkkenet hvor der laves mad hver dag til husets folk, samt forskellige arbejdsfællesskaber. Her mangler vi af og til frivillige indenfor kontorarbejde, køkkenarbejde, pedelarbejde, transport mm.