ARKIV

 

Kirkens Korshær på Northside Festival 15

Kirkens Korshær i Aarhus er kendt for sine mange genbrugsbutikker, hvor man kan købe stort set alt og alligevel er der meget overskudsmateriale, som ikke kan afhændes. Kirkens Korshærs team af unge kreative hoveder er konstant i gang med at finde nye anvendelser for disse ting, og lave projekter, der kan skabe opmærksomhed for og indtjening til det sociale hjælpearbejde. Sidste år blev der skabt synlighed på NorthSide festival med en 3,5m høj skulptur af VHS bånd formet som et sæt hørebøffer.

I år har festivalen valgt at spørge vores unge team af frivillige om de kunne lave tæpper af genbrugsmateriale til festivalens gæster. Den idé har de unge taget og gjort til deres egen. Når festivalen åbner d.12/6 kan man derfor mod et depositum på 150 kr. leje et tæppe i genbrugsstof med en vandfast underside, så bagdelen holdes tør selvom græsset er vådt. Hvis det regner kan man tage tæppet på som et regnslag. Hætten fungerer desuden som taske, så den er nem at transportere når man skal videre til næste koncert.
Når man er færdig med at bruge tæppet, kan man vælge at levere det tilbage og få 125 kr. igen, således at man har betalt 25 kr. (hvilket svarer til et måltid mad for en bruger i varmestuen) Hvis man derimod synes godt om tæppet, kan man beholde det og dermed har man betalt 150 kr., som går til Kirkens Korshærs sociale arbejde i Aarhus.

Foruden tæpperne, bygges der et stort hjerte af overskudsbøger, som vil stå som skulptur på pladsen, med logoet fra Kirkens Korshær indeni.

 

 


Landsindsamlingen i 2017

Søndag d. 26. november samler vi ind til udsatte mennesker i Danmark!

Vi håber at se endnu flere, som ønsker at hjælpe Kirkens Korshær, så vi kan hjælpe udsatte mennesker i samfundet!