Arbejdsfællesskaberne

Denne side beskriver vores arbejdsfællesskaber

   

Arbejdsfællesskaberne

Arbejdsfællesskaberne er Kirkens Korshærs sociale værksteder, hvor vi passer godt på hinanden og miljøet, og vi går ind for bæredygtighed. Derfor arbejder vi i videst muligt omfang med genbrug og overskudsprodukter. Vi redesigner f.eks. gammelt tøj, gamle møbler og gamle cykler, som bliver solgt på vore årlige markeder, i butikken Mö & Flös og cykelværkstedet CykelDoKK. Arbejdsfællesskaberne består af ansatte, frivillige samt mennesker i vejlednings- og afklaringsforløb.

          

Kontakt

Lisa Iversen

+45 2492 4932

Adresse

Nørre Allé 25

8000 Aarhus C

 

Nål & Tråd

Nål&tråd er en frivillig systue og et andet af vores sociale arbejdsfællesskab, hvor mennesker med forskellige forudsætninger og udfordringer mødes. Her er et roligt og hyggeligt miljø, aldersspredningen er stor og der er mellem 30 - 35 tilknyttet systuen. Vi laver Unika designs i lækkert genbrugsmateriale. For eksempel har vi lavet tasker, Ipad covers og det fineste børnetøj ud af tæpper, sengelinned og sweaters. Vi prøver at tænke ud af boksen og finde på nye varer og kan med vores samlede evner og ideer lave salgbare ting. Når du køber et Unika design fra Kirkens Korshær, støtter du vores sociale hjælpearbejde. Du er velkommen til at kigge forbi til en kop kaffe og en snak.

Nål og Tråd - en socialøkonomisk virksomhed from SeniorTV Oestjylland on Vimeo.

 

CykeldoKK

CykeldoKK er et gørested for unge udsatte i Aarhus. Værkstedet ligger på Mindet 6 på havnen i Aarhus. Vi får gamle cykler ind i værkstedet, roder og skruer på dem og puster nyt liv i dem og sælger dem videre. Alt overskud går til CykeldoKK's arbejde for at skabe bedre rammer for unge hjemløse i Aarhus. 

Find os på Facebook eller kig forbi til en snak og en Sports Cola.

Cykel Dokk - Kirkens Korshær from SeniorTV Oestjylland on Vimeo.

 

Køkkenet

Arbejdsfællesskabet i køkkenet serverer alle hverdage morgenmad kl. 9 og frokost kl. 12 for Korshærens medarbejdere og eventuelle gæster. Arbejdsdagen for teamet i køkkenet begynder kl. 8 og slutter kl. 13.30 og indbefatter servering, klargøring af måltiderne og oprydning efter disse. Hvordan den enkeltes arbejdsdag skal være indenfor dette tidsrum, aftales fra person til person.

Arbejdsfællesskabet består af frivillige samt mennesker i forskellige former for aktivering og arbejdsprøvning. Det daglige arbejde ledes af 2 af medarbejdere, som i fællesskab med den øvrige stab planlægger menuerne.

Man behøver ikke at være kok for at kunne arbejde i Korshærens køkken. Interesse for køkkenarbejde er kvalifikation nok i sig selv.

 

Mö & Flös

Mö & Flös er en genbrugsbutik for unge og af unge i Aarhus. Vi har fokus på redesign, upcycler, finder de nyesste trends og afholder sociale events - ingen anden genbrugsbutik! Alt overskuddet går til arbejdet for udsatte i Aarhus.

Vi har hjemme i den gamle malerforretnings historiske lokaler på hjørnet af Mejlgade og Graven. Vores tøjudvalg er håndplukket ad vores modekyndige medarbejdere og vores kreative værksteder fylder løbende butikken op med unikke upcycling genstande, flotte stikvarer og hvad de ellers finder på. Hvis du har lyst til at blive en del af Mö & Flös, så kontakt os på Facebook - ALLE er velkomne og vi glæder os til at høre fra dig!

 

Træværkstedet

I Arbejdsfællesskabet har vi et træværksted, hvor vi laver ting af træ og beton, som vi sætter i produktion og sælger. Vi laver blandt andet spækbrætter og hylder af overskudsmaterialer. Har du hænderne skruet godt på og kan du lide at arbejde i et værksted, er vi sikkert noget for dig. Her er en rar atmosfære og både ansatte, frivillige og kontanthjælpsmodtagere deltager.

I forbindelse med Værkstedet har vi også etableret Drivhuset og Grønne Gården, som er en grøn oase i gården på Nørre Allé 25. Vi bruger tid på at vedligeholde den og dyrke stiklinger, som vi potter ud og sælger. Vi beholder moderplanten og laver nye stiklinge og er derfor bæredygtige.

Arbejdsfællesskab - Kirkens Korshær Aarhus from SeniorTV Oestjylland on Vimeo.