STOFINDTAGELSESRUM OG SUNDHEDSRUM


Aarhus Kommune og Kirkens Korshær i Aarhus har i fællesskab etableret et stofindtagelsesrum med tilhørende sundhedsrum i Nørre Allé 25.

Som et alternativ til at indtage stofferne i en baggård eller i en trappeopgang er stofindtagelsesrummet etableret for at sikre, at mennesker med et misbrug kan indtage deres egne stoffer i sundhedsforsvarlige omgivelser. Sundhedsrummet ligger lige ved siden af stofindtagelsesrummet. Her kan udsatte medmennesker få en basal sundhedspleje som for eksempel behandling af sår, skrammer eller infektioner. Det er også muligt at få en sundhedsfaglig henvisning til yderligere behandling hos egen læge eller, ved alvorligere problemer, til hospitalet. Det vil også være muligt at få kvalificeret hjælp til at komme i behandling og dermed i sidste ende ud af misbrug.

Med henblik på at hjælpe og behandle begge rums brugere er der ansat, blandt andet, en sygeplejerske, en SOSU-assistent og en socialpædagog. Til sammen udgør medarbejderne et tværfagligt team. Rummene ligger i forlængelse af hinanden og er samtidig tilknyttet Kirkens Korshærs døgnvarmestue, der ligger i samme bygning.

Aarhus Kommune estimerer, at Stofindtagelsesrummet vil blive brugt af en gruppe på ca. 75 personer. Erfaringer fra tilsvarende stofindtagelsesrum i Odense og København viser, at et stofindtagelsesrum har en positiv effekt i lokalområdet i form af færre efterladte brugte kanyler og andre efterladenskaber samt færre meget påvirkede personer.

Hvor: I nederste etage hos Kirkens Korshær i Nørre Allé 25, 8000 Aarhus C.

Hvornår: Der er åbent på alle hverdage mellem kl. 10 -17.

Stofindtagelsesrummet og sundhedsrummet drives i et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Kirkens Korshær.


 

 


Landsindsamlingen i 2017

Søndag d. 26. november samler vi ind til udsatte mennesker i Danmark!

Vi håber at se endnu flere, som ønsker at hjælpe Kirkens Korshær, så vi kan hjælpe udsatte mennesker i samfundet!