VARMESTUER

 

Døgnvarmestuen

Døgnvarmestuen er et værested og fristed for mennesker - ikke et behandlingssted. Vi har åbent det meste af døgnet alle dage hele året. På døgnvarmestuen kan man få dækket nogle fundamentale behov for varme, mad, bad og hvile. Men vigtigst af alt tilbyder Kirkens Korshær menneskeligt nærvær, fællesskab og samtale.

I døgnvarmestuen kommer der cirka 1500 brugere om måneden, hvilket giver cirka 200 brugere om dagen. Og hver nat kommer der cirka 35 brugere. 

Soverum og enkeltsenge
Vi har to soverum og fire enkeltsenge som medarbejderne, i samarbejde med Aarhus Kommune, fordeler efter behov. Man kan henvende sig anonymt i døgnvarmestuen og uden at blive registreret nogen steder. Alle medarbejdere og frivillige har tavshedspligt.

Døgnvarmestuen ligger i Nørre Allé 25, 8000 Aarhus C. Der er indgang fra Klosterport.


 


Naapiffik: Værested ved havnen

Kirkens Korshær i Aarhus driver i samarbejde med Aarhus Kommune værestedet Naapiffik på Kalkværksvej 2, 8000 Aarhus C.

Vi valgte navnet - grønlandsk for mødested - fordi stedet blev grundlagt for at hjælpe en gruppe af primært grønlændere.

Værestedet er åbent i dagtimerne alle ugens syv dage. Der er mindst to medarbejdere og nogle frivillige til stede. Brugerne kan få mad og rådgivning ved kommunens medarbejdere. Desuden er der løbende forskellige aktiviteter at deltage i.

Kirkens Korshær står for driften og bidrager det første år med en halv mio. kr. af de årlige omkostninger på 2,5 mio. kr.

TV 2 Østjylland har lavet et indslag om initiativet. Se mere her.