HJÆLPEARBEJDET i AARHUS

Kirkens Korshær er en social og folkekirkelig hjælpeorganisation, der har sit virkeområde lokalt blandt samfundets marginaliserede og udstødte mennesker: Ensomme, hjemløse, psykisk syge og misbrugere. I centrum for vores virke og menneskesyn står nærhed, omsorg og varme.

I Aarhus finder du Kirkens Korshær i Nørre Allé 25, hvor forskellige former for hjælpearbejde finder sted - her finder du bl.a. Døgnvarmestuen og forskellige arbejdsfællesskaber. Vi har også Helligsølejren, Tre Ege og genbrugsbutikker. Se nærmere på de forskellige hjælpearbejder herunder (eller i menuen).


 

Kirkens Korshærs varmestuer

 

Døgnvarmestuen

Døgnvarmestuen holder til i Nørre Allé 25 - med indgang fra Klostergade.

Vi har åbent det meste af døgnet alle dage hele året. Her kan man få dækket nogle fundamentale behov for varme, mad, bad og hvile. Men vigtigst af alt tilbyder Kirkens Korshær menneskeligt nærvær, fællesskab og samtale. 

Se mere her.
 


 

Stofindtagelsesrum og sundhedsrum

Som et alternativ til gaden har vi i samarbejde med Aarhus kommune etableret et stofindtagelsesrum, som ligger Nørre Allé 25. I forlængelse af rummet har vi vores sundhedsrum, hvor sår og infektioner kan komme under behandling. Vi har en sygeplejerske, en SOSU-assisstent og en socialpædagog tilknyttet stedet. 

Læs mere her


Åbne fællesskaber

I Familieafællesskabet spiser vi aftensmad, og hygger os sammen med fx spil, film og ture. Det foregår hver anden fredag.

Læs mere her


Kirkens Korshærs rådgivning

Rådgivningen finder du i Døgnvarmestuen, der ligger i Nørre Allé 25. Der er indgang fra Klosterport. Åbent fra kl 10-12.

Desuden samarbejder Kirken Korshær Aarhus med Sct. Nicolai Tjenesten, der tilbyder rådgivning og samtaler over telefonen.

Se mere her


Ferielejre

Hvert år afholder vi tre ferielejre for vores varmestuebrugere og en ferielejr for udsatte familier med børn. Det foregår på Helligsølejren ved Hurup - et dejlig naturskønt sted.

Der er også mulighed for at leje Helligsølejren til din organisation, til familieferie eller til lejrskole. Kontakt os på 86125666 og hør nærmere.

Læs mere her


Naapiffik

Naapiffik er navnet på vores grønlandske varmestue, som ligger på havnen - Spanien 61 A. Der er åbent fra kl. 8.00 – 16.00. Her er der mulighed for, at komme og få en kop kaffe, et hvil, et måltid mad, snak og hygge.

Se mere her

 

Kraftværket

I Nørre Allé 25 findes Kirkens Korshærs Kraftværk. Her arbejder vi med sociale indsatser i forskellige arbejdsfællesskaber: Værkstedet, Gartneriet, Systuen, Ungeprojektet m. fl.

Her er der rum for mennesker med forskellige baggrunde og ressourcer. I vores produktioner har vi foikus på miljø og genbrug.

Læs mere her

Korshærspræsten 

Korshærspræsten tager afsæt i Guds ord om, at alle mennesker er lige værdige, og at alle mennesker er set og elsket af Gud. Korshærspræsten har mange gøremål af både fælles og individuel karakter. 

Se mere om de forskellige aktiviteter, og om hvordan du kan møde Korshærspræsten.

 

Tre Ege

Tre Ege, i Brabrand, er et midlertidig botilbud for hjemløse. Her får den hjemløse et værelse, et bad og et måltid mad, omsorg og støtte.

Læs mere her 

 


Landsindsamlingen i 2017

Søndag d. 26. november samler vi ind til udsatte mennesker i Danmark!

Vi håber at se endnu flere, som ønsker at hjælpe Kirkens Korshær, så vi kan hjælpe udsatte mennesker i samfundet!