Bliv frivillig i en genbrugsbutik

Har du lyst til at være med til at gøre en forskel for udsatte medmennesker, samtidig med at du er en del af et fællesskab i en genbrugsbutik? Så er det måske lige noget for dig at være frivillig medarbejder i en af Kirkens Korshærs genbrugsbutikker. Det er en fordel, hvis du har erfaring med kundebetjening, men det er ingen betingelse. Kirkens Korshær tilbyder forskellige medarbejderkurser, som du er meget velkommen til at deltage i, hvis du har lyst.

Dine opgaver som ekspedient er:

  • At du er smilende og imødekommende over for vores kunder.
  • At du modtager genbrugsting. Varerne prissættes og udstilles i butikken.
  • At du kan tage en halvdagsvagt (3 - 4 timer) om ugen. Du er også velkommen til at tage flere vagter.
  • At du som ekspedient også kan være med i de forskellige butiksudvalg.

Som frivillig kan du forvente:

  • At være en del af et fællesskab, hvor respekt, dialog og forståelse er i fokus.
  • At du selv er med til at bestemme hvilke vagter, der passer bedst i din kalender.
  • At du modtager indbydelser til vores arrangementer: Udflugter, julefrokost, frivilligaften, årsmøde og meget mere.
  • At du får gratis kaffe og te.

Besøg en butik og bliv frivillig

Har du lyst til at blive frivillig ekspedient, vil vi opmuntre dig til enten at besøge din lokale Kirkens Korshær genbrug og tale med dem om at blive frivillig, eller også kontakte Kirkens Korshær i Aarhus på 8612 5666 eller info(at)kkaarhus.dk, så vil vi hjælpe dig videre. 


 

Interview med frivillig i en genbrugsbutik

Kvinde, 68 år

Hvorfor er du frivillig i Kirkens Korshær?
Da jeg gik på efterløn, ville jeg gerne have noget at bruge min tid på. Jeg fandt ved et tilfælde ud af, at jeg kunne blive frivillig ekspedient i en af Kirkens Korshærs genbrugsbutikker i Aarhus. Nu har jeg været frivillig i syv år. Inden jeg begyndte, havde jeg ikke erfaring med at stå i en butik, men det fik jeg hurtigt lært.

Hvad betyder det for dig at være frivillig i Kirkens Korshær?
Først og fremmest betyder det meget for mig at vide, at de penge, jeg er med til at tjene ind til Kirkens Korshær i Aarhus, bliver brugt lokalt til mennesker, der har det rigtig dårligt. Det er mit bidrag til at gøre en positiv forskel. Personligt har jeg fået et nyt netværk og nye venner ved at arbejde som frivillig- og så har vi det super hyggeligt! Da jeg gik på efterløn, kom jeg hurtigt til at savne mine tidligere kollegaer. Men med mine frivillig-kollegaer fik jeg et nyt og godt socialt fællesskab. Selvom vi arbejder, er der også god tid til kaffe og snak. At have noget fast, jeg skal hver uge, er godt og givende for mig.

Hvad laver du som frivillig?
Jeg arbejder nu i to genbrugsbutikker. I den ene butik er jeg både ekspedient og butiksleder. Mine vigtigste opgaver, som leder, er at sørge for at udarbejde vagtplaner samt at sørge for, at der altid er kaffe på kanden. Blandt de frivillige ekspedienter er der en stor grad af selvbestemmelse i forhold til deres ønsker til arbejdstider, og det fungerer meget fint. Jeg arbejder selv to dage om ugen. Arbejdsmængden passer mig meget godt, og den betyder, at jeg sagtens kan lave andre ting ved siden af mit frivillige virke.

Hvordan ser en typisk dag ud i en genbrugsbutik?
Jeg møder ved 10-tiden. Så pakker mine kollegaer og jeg kasserne ud med genbrugsting. Dem har vi modtaget fra Kirkens Korshærs lager. Vi sætter pris på varerne og gør dem klar til salg. Kl. 11 åbner butikken, og så betjener vi kunder indtil kl. 17. Mange indleverer også ting til os i dette tidsrum. I løbet af arbejdsdagen er der god tid til frokost, kaffe og snak.

Det er sjovt at møde så mange forskellige slags kunder i genbrugsbutikkerne. Nogle kunder ville for år tilbage være for 'fine' til at handle i en genbrugsbutik. Nu kommer der mennesker fra alle sociale lag, så på en måde synes jeg, at man kan sige, at genbrugsbutikkerne er det nye sted at mødes. Vi har også kunder, som kommer fast hver fredag. Hvis de af en eller anden grund ikke dukker op, føler vi, at det ikke er "en rigtig fredag." Vi har også en kunde, der kommer fast hver dag for hyggens og kaffens skyld.

Hvad vil du gerne fortælle om Kirkens Korshær i Aarhus til mennesker, der ikke kender organisationen?
Jeg vil gerne fortælle, hvad de indsamlede penge går til. Kirkens Korshær i Aarhus hjælper nogle af de mennesker i lokalsamfundet, der har det sværest. Organisationen skelner ikke mellem, om man er dansker eller ikke-dansker, eller om man er kristen eller ikke-kristen. Kirkens Korshær i Aarhus forsøger i deres sociale arbejde at hjælpe så mange så muligt af de mennesker, der søger hjælp. Samtidig forsøger organisationen at have få omkostninger til administration, og det synes jeg er godt.

 


Landsindsamlingen i 2017

Søndag d. 26. november samler vi ind til udsatte mennesker i Danmark!

Vi håber at se endnu flere, som ønsker at hjælpe Kirkens Korshær, så vi kan hjælpe udsatte mennesker i samfundet!