FRIVILLIG


Bliv frivillig hos Naapiffik - vores grønlandske varmestue 

Brænder du for at gøre en forskel for andre mennesker? Har du lyst til at forstå mere om den grønlandske kultur og hjælpe med at skabe et godt sted for grønlændere? Så er Naapiffik måske stedet for dig at være frivillig!

Naapiffik er grønlandsk og betyder »et sted, hvor det er godt at være« - og det er hvad vi ønsker, varmestuen skal være.

Naapiffik er et værested som har åbent hverdage fra 8.00-16.00. Her er det muligt at komme og få en kop kaffe, tage et hvil og købe middagsmad. 

Som frivillig bliver du en del af et team af andre frivillige og ansatte,som arbejder for, at mennesker der ikke har et hjem, lever med misbrug eller på anden måde er udsat,kan finde hvile og blive tilbudt nærvær og dækning af basale behov.

Vi hygger, spiller spil og frem for alt, så taler vi sammen – sommetider om vind og vejr, andre gange om livets store spørgsmål.

Hver dag kommer der i gennemsnit 35 personer for at hvile, hygge, spise og for at tale med en, som vil lytte. 

Som frivillig er din primære opgave at hjælpe med de praktiske opgaver som gør Naapiffik til et godt sted at være. Her handler det bl.a. om madlavning, servicering og andet forefaldende arbejde. Derudover vil din opgave være, at være sammen med brugerne - spille et spil eller få en snak over en kop kaffe. 

Kompetencer

Vores frivillige kommer med mange forskellige baggrunde og kompetencer. Det er ikke nødvendigt at have en faglig baggrund, men det er en forudsætning at du kender dig selv og har lyst til at møde og se mennesket bag ved dets misbrug og udfordringer.

Det er en stor fordel, hvis du har tidligere erfaring med den grønlandske kultur.

Vi forventer, at du:

  • Har lyst til at hjælpe udsatte igennem dine praktiske evner
  • Er psykisk robust og kan sætte grænser
  • Har overskud og ressourcer til at rumme den anden
  • Er rummelig og omsorgsfuld
  • Er tålmodig, stabil og tager 2-4 vagter om måneden
  • Er udadvendt, kontaktskabende og kan bevare roen i et til tider hektisk miljø
  • Er god til at samarbejde og holde aftaler

 

Vi kan tilbyde dig:

  • Et meningsfyldt frivilligjob
  • Opkvalificerende kurser
  • Et indblik i og en forståelse for en anden del af samfundet


Kunne du tænke dig at gøre en forskel på varmestuen?

Vi har pt ikke brug for nye frivillige. Ønsker du at komme på venteliste, er du velkommen til at sende en ansøgning. Skriv lidt om dig selv, din baggrund og din motivation for at være frivillig på varmestuen og send den til Anne på info(at)kkaarhus.dk


 

Om organisationen:

Kirkens Korshær i Aarhus har eksisteret som kirkelig hjælpeorganisation i 100 år. Vi møder hjemløse, psykisk syge, misbrugere og ensomme igennem vores varmestuer, herberg og sociale arbejdsfællesskaber. Kirkens Korshær ønsker at yde nærhed, varme og omsorg til alle – uanset baggrund.

Naapiffik holder til på Spanien 61 og har åbent alle hverdage fra 8.00-16.00

 


Landsindsamlingen i 2017

Søndag d. 26. november samler vi ind til udsatte mennesker i Danmark!

Vi håber at se endnu flere, som ønsker at hjælpe Kirkens Korshær, så vi kan hjælpe udsatte mennesker i samfundet!